Élvezd a diétát!

Lili Konyhája

Lili Konyhája

Egyszerű bodzalimonádé

2015. június 03. - Lilóka

Egyszerű bodzalimonádé*** (elkészítés kb. 5 perc, pihentetés kb. 2-3 óra)


Hozzávalók (6 adag)

  • 5 teljes ernyőzetű bodzavirág
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • fél lime felkarikázva
  • 3 ek. méz
  • 3 ek. 4x-es édesítő erejű eritritol vagy 4-5 ek. normál eritritol/ xilit + méz mennyiségének arányos emelése
  • 1,5 l tisztított víz vagy ásványvíz

 

Elkészítés:

Óvatosan most meg a virágokat úgy, hogy egy edénybe vizet engedsz és többször bemártod, majd kiemelve kicsit lerázogatod róluk a vizet.

Vegyél elő egy minimum 2 l űrtartalmű edényt vagy kancsót, keverd benne össze az édesítőket a citromlével, helyezd bele a virágokat majd töltsd rá a vizet és lime karikákat.

Adhatsz hozzá félbevágott idénygyümölcsöket is, azoknak is érződni fog az ízük.

Tedd be a hűtőbe, és ha lehet pihentesd 2-3 órán át fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízei.

Üdítő, zamatos italt fogsz kapni. Kis szűrűn keresztül töltsd ki, de az sem baj, ha a virágok belekerülnek a poharakba, mert még látványnak is szép, ráadásul gyógyhatású.

 
Bodza:

A bodzavirág a népi gyógyászat  - na és a varázslatok – egyik leginkább megbecsült, sokszínű gyógynövénye. Mindenki hallott már róla, sokan szeretik különleges zamatát és illatát. Szárított formában egész évben elérhető a különféle gyógyteákban, mivel izzasztó, köhögés- és lázcsillapító valamint köptető hatású, de enyhe víz- és hashajtó hatása is ismert, továbbá csökkentheti a vérnyomást és erősíti az érfalat. Most még lehet szedni az erdőkben, mezőkön – ezt ugyan kissé körülményes megoldani a városokban, de aki teheti, az ne gondolkozzon sokat, mert elképesztően finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://lilikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr27514926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása